~ Şimdi yediğim aşkitom...hafif lezzetli yiyeceğim...kilo aldırmaz
diycem ama kendime baktıkça elim bunu yazmaya gitmiyor nedense haha :D
abartmamak lazım sanırsam :D
Tadı nasıl acaba? Hmm kimbab'ı ilk
nerede denediğiniz çok önemli bence...Bazı marketlerde fabrikasyon
olarak paketlenmiş kimbablar taze değil ve oldukça lezzetsiz
görünüyorlar...sadece gece atıştırmalığı için, ihtiyaç halinde
alınabilir gibi...
Sokaklarda ise ajummalar taze taze
yapıyorlar çok lezzetli oluyor ama hijyen ve pilavın ayarını tutturamama
sorunlarına dikkat etmek gerekiyor...Evde hazırlayıp gelmişse uzak
durmakta fayda var, eğer orada gözlerinizin önünde, taze taze sarıyorsa
yiyin gayri :D
Diğer bir sorun ise ortasındaki et veya salam....Genellikle, hatta çoğunlukla domuz eti pastırması kullanıyorlar malesef :/
Ben çok şanslıyım bizim Yonsei Kantininde tavuklusu ve inek etlisi de var :D
En lezzetlisini myeong-dong da yemiştim...orada taze taze
yaptıklarından içine domuz eti koymaya çalıştıkları anda müdahale
edebilirsiniz :D
Tadı nasıl peki?
Dışındaki siyah
yosun'un tadı balık derisi gibi :S balık yiyormuş gibi
hissediyorsun...daha sonra içindeki malzemelerin kalitesine, tazeleğine
ve pilavın kıvamına göre yummy yummy veya egghh yapmak mümkün :D
İlk defa yiyecekseniz bunu, nerede yediğinize dikkat edin bence...
İlk nasıl tanıştıysanız öyle bir izlenim alacaksınız...
Ha!!!! ilk defa Kore yemeği yiyeceklerede fotoğrafta, benim götürdüğüm gibi bibimbab veya bulgogi iyi birer seçenek olabilir :D
Birde bu turşu ve kimchi'yi kim? nasıl bir kafada bulmuş olabilir ya :D
yani otururken; abi şu sebzeleri alalım, bir kavanoza kapatalım, içine
tuz atıp toprağa gömelim...15 gün, 1 ay sonra sebzeler çürüdükten sonra
açıp yiyelim :D haha ilk kimin bulduğunu çok merak ediyorum :d
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder