6 Ocak 2014 Pazartesi

Kore yonhapnews (연합뉴스) 'deki bölünmüş Türkler haberi

Habere göre yaklaşık 90 yıl önce bir adam aile hanedanı olan Osmanlı oğullarından iktidarı alarak Türk milletine verdi, ülkeyi düşmanlardan temizledi, bizzat kendisi savaşarak tek gözünü savaşta kaybetti, halk ona gazi ünvanı verdi. Sonra modern ülkenin kurucusu olarak ülkenin adını, alfabesini Türk yaptı, oturup Türkçe geometri kitabı yazarak Türklere matematik öğretti. Türkler de ona Atatürk soyadını vererek "izindeyiz atam" dediler.

Günümüz Türkiye'sin de ise kendisine Türk denmesini ırkçılık kabul ederek Türk denmesinden hoşlanmayan ve kendisine Türk kimliği değil dini kimlik veya osmanlı diyen 2. bir halk ortaya çıktığını ve Türkiye'nin toprak olarak bölünmese bile siyasi görüş olarak 2'ye bölündüğünü ve Türkiye de 2 farklı halkın ortaya çıkarak kutuplaşmaya başladığını yazmış, son referandum seçiminde ise %50-%50 çıkan oy sonucu bunu iyice gösterdiğini falan yazmış.

ve Kore halkının bundan ders alarak Türkler gibi bölünmemesi gerektiğini Korelilerin tek yürek olması gerektiğini, geçen yılki skandala karışan Kore hükümetini devirip yargılatan Kore halkının hayatın her alanında bu beraberliği göstermesi gerektiğini falan yazmış...Bu arada fotoğrafta "adam izinde miyiz" yazıyor ben mi yanlış görüyorum?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder