5 Aralık 2013 Perşembe

Kore' deki bir yüksek öğrenim kurumuna gelecekleri neler bekliyor?

Nasıl bir ortam, ne tür bir alt yapı, ne tür bir eğitim sistemi, hangi tür sosyal şartlar vaad ediliyor? Yeni gelenlere neler sunuluyor? Hayat gerçekten pahalı mı? O yemeklerle millet nasıl hayatta kalıyor, hatta o kendini bilmezler o yemeklerle nasıl kilo alıyor? Kimler kimlerle takılıyor? Kimbab harbiden lezzetli mi? Kimchi bildik turşu mu? Denizden babam çıksada yerim sözü biraz abartılmış mı orada? Heryerde mini etekli oppa oppa diye çığlıklar atan, çığırtkan, sevimli mi sevimli, bal dök ye, yala yut, şirin koreli kızlar mı koşuşturuyor? Kızları sırtında bile taşıyan aşırı romantik, yakışıklı, mütavazi, kibar, sevimli, sapık olmayan (!) kavga etmeyen (!) koreli erkekler heryer de mi? temalı aklınıza gelen tüm sorularını cevapları'nın sadece eğitim ile alakalı bölümü bu yazı dizisinde!

........Güney Kore'de, Japonya'da, Çin'de eğitim deneyimi sizi olgunlaştırır ve özgüveninizi arttırır...

Yurtdışında yaşamanın size kazandıracağı önemli avantajlardan biri de ailenizden, arkadaşlarınızdan uzakta, kendi başınıza bir yaşam kurma ve bu yaşamı sürdürme deneyimidir. Zorlukları olmayacak mı, tabii ki olacaktır; fakat size kazandıracağı artıların daha fazla olacağı kesin. Günler geçtikçe olgunlaştığınızı, yapabildiklerinizi gördükçe kendinizi daha özgüvenli hissettiğinizi göreceksiniz.
Tüm bunların yanı sıra, yur..................

"""yurt dışında okumak rezil bişidir aslında. memleketinde ''adam'' olan insan, b......................türdü, kıldı, yündü, yoğurttu bir şekilde insan tanırsınız, lakin her şey yüzeyseldir. bir yabancının dostu her daim başka bir yabancıdır,dır dır dır................

..............gidin efendim, kimsenin görmediği şeyleri yaşayacak, kimsenin görmediği şeyleri tecrübe edecek, kimsenin inanmayacağı şeyleri görmüş-geçirmişlik hanenize işleyeceksiniz. .................lakin bilin ki, her daim geri döneceksiniz.siz siz siz.

yurtdışındayken, bir an önce eve dönmekten başka bir şey düşünemiyorsanız, bir zahmet lütfen dönün.

......sizin buradan alabileceğiniz birşey yoktur.
zor olmasının tek sebebi gittiğiniz yer değil döndüğünüz yerdir maalesef..........
lakin istedim ki bu godesu da uzaktadoğuda eğ"""""

---------------------------

Kore'de ki bir üniversiteye nasıl başvurulur? Transfer öğrencisi olarak birdönem olsada oraya gelebilir miyim? Burs imkanları Nasıl? Burs Nasıl alınır? Üniversite, eğitim ücretleri ne kadar? Konaklama, yurt imkanları Hakkında ayrıntılı bilgiler...

DEVAMI ~~ uzakdoğu ile ilgili büyük bir yazı dizisi yakında bu sayfa da;
uzakdoğuda eğitim almayı düşünenler takipte kalsın efem;
http://www.godesu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder